Blog Αστρολογίας by

Έρωτας: Τα στάδια για την απόλυτη ένωση

Astrocenter

Astrocenter

Έρωτας: Δίδαξε και διδάξου με βάση τη αστρολογία.

Η Linda Goodman είναι μια διακεκριμένη συγγραφέας και αστρολόγος που έχει αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι του έργου της στον έρωτα και πως  αυτός σχετίζεται με τα ζώδια. Σύγκρινε λοιπόν τη συμβατότητα ανάμεσα στα δώδεκα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και τη σχέση τους με τον έρωτα. Για την L.Goodman και πολλούς γνώστες του θέματος, ο έρωτας είναι μια από τις βαθύτερες ανάγκες του ανθρώπινου Είναι, και εμφανίζεται περίτρανα σε όλες τις κουλτούρες και για όλες τις κοινωνικές τάξεις, επαγγέλματα, θρησκείες, σε όλα τα μέρη παντού και πάντα. Κανείς δεν μπορεί αρνηθεί ότι ο ΈΡΩΤΑΣ είναι μια ανάγκη έμφυτη. Και αυτό που καταβάλλει τον άνθρωπο περισσότερο κι από τις ασθένειες ή την έλλειψη πόρων, είναι ο φόβος του να μην μπορεί να αγαπηθεί ή να το να μην υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται ειλικρινά για τον ίδιο. Η έκφραση «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη» θα μπορούσε να ειπωθεί εξίσου και για όλους τους δρόμους της ανθρώπινης αναζήτησης, όπως η αναζήτησης της αγάπης, του «άλλου μας μισού», του καρμικού έρωτα, του πεπρωμένο, του παντοτινού έρωτα… Πρόκειται για την ίδια έννοια με διαφορετικές λέξεις, η οποία γεμίζει την ψυχή μας, μας ανεβάζει στα σύννεφα και μας κάνει να νιώθουμε μοναδικοί και διαφορετικοί! Αλλά ο έρωτας δεν είναι κάτι που «δίδεται μονόπλευρα», αλλά που κατά βάθος «μοιράζεται από κοινού».  Η L.Goodman πιστεύει ότι από μια αστρολογική σκοπιά, ο από κοινού μοιραζόμενος και διαρκείς έρωτας δεν είναι ούτε συχνή ούτε εύκολη περίπτωση! 

Προσωπικές προβλέψεις και συμβουλές από τους μελλοντολόγους του Wengo.
Επικοινώνησε τώρα

 

Μας λέει λοιπόν ότι για να καταφέρουμε να φτάσουμε σε μια ολοκληρωμένη και διαρκής σχέση πρέπει να περάσουμε τόσο άνδρες όσο και γυναίκες από τα δώδεκα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και να αφομοιώσουμε τη σοφία του καθενός από αυτά για το μυστήριο του έρωτα και να μπορέσουμε φτάσουμε σε μια αρμονία νοητικής, αισθηματικής και πνευματικής φύσης. Καθώς αναγεννιόμαστε και περνάμε από τα δώδεκα ζώδια του αστρολογικού και καρμικού τροχού της ζωής, η εξέλιξη γίνεται κάποιες φορές μέσω επανάληψης εμπειριών, ενώ άλλες φορές με λιγότερη ή περισσότερη πρόοδο και με νέες εμπειρίες έτσι ώστε να αφομοιώσουμε τα «μαθήματα» του έρωτα. Η ενσυνείδητη προσωπικότητα του καθενός, μας ωθεί να τελειοποιήσουμε τα θετικά στοιχεία του κάθε ζωδίου και να διαγράψουμε τα αρνητικά με σκοπό να εξελιχθούμε και να μπορέσουμε να φτάσουμε στην ένωση με το άλλο μας μισό. Το κάθε ζώδιο έχει διάφορες ικανότητες/προσόντα που μπορούν σύμφωνα με τον διπολικό νόμο θετικού-αρνητικού να μετατραπούν σε αδυναμίες ή και το αντίστροφο. Ας επιλέξουμε λοιπόν μόνοι μας, ελεύθερα, τη διπολικότητα του ζωδίου μας. Αν κάνουμε λάθος επιλογή, πρέπει να ξαναζήσουμε εκ νέου την εμπειρία και μέσω αυτής να βελτιώσουμε και να βελτιωθούμε. Μέσα από κάθε εμπειρία που βιώνουμε, πρέπει να διδάξουμε στο έτερον ήμισυ μια ικανότητα αλλά και να διδαχτούμε και εμείς, κάτι που συχνά απαιτεί προσπάθεια. Η ψυχή πρέπει να περάσει πάνω από μια φορά από τα έξι παρακάτω στάδια του έρωτα.

 

Τα δώδεκα περάσματα του έρωτα

 

ΖΩΔΙΟ

Στάδιο εξέλιξης

ΠΡΟΣΟΝ

ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ

ΝΑ ΔΙΔΑΧΤΕΙ

ΚΡΙΟΣ

Το νεογέννητο

“είμαι”

Ότι ο έρωτας είναι αθωότητα

Ότι ο έρωτας είναι εμπιστοσύνη

ΤΑΥΡΟΣ

Το μωρό

“έχω”

Ότι ο έρωτας είναι υπομονή

Ο έρωτας είναι η ικανότητα συγχώρεσης

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το παιδί

“σκέφτομαι”

Ότι ο έρωτας είναι διορατικός

Ότι ο έρωτας είναι αισθήσεις

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο προ-έφηβος

“αισθάνομαι”

Ότι ο έρωτας είναι αφοσίωση

Ότι ο έρωτας είναι ελευθερία

ΛΕΩΝ

Ο έφηβος

“θα κάνω”

Ότι ο έρωτας είναι έκσταση

Ότι ο έρωτας είναι ταπεινότητα

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο ενήλιξ

“αναλύω”

Ότι ο έρωτας είναι αγνός

Ότι ο έρωτας είναι πραγματοποίηση

 

Αφού το ζευγάρι φτάσει σε μια συναισθηματική ομοιότητα στα πρώτα έξι στάδια της ανάπτυξης, πρέπει να περάσει από τα έξι επόμενα στάδια του έρωτα (πάνω από μια φορά), για να αγγίξει το βαθύτατο πνευματικό αίσθημα της αγάπης.

 

ΖΥΓΟΣ

Γάμος

“εκτιμώ”

Ότι ο έρωτας είναι ομορφιά

Ότι ο έρωτας είναι αρμονία

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Σαρκικός έρωτας

“ποθώ”

Ότι ο έρωτας είναι πάθος

Ο έρωτας είναι αφοσίωση

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γνωριμία

“βλέπω”

Ότι ο έρωτας είναι ειλικρίνεια

Ότι ο έρωτας είναι πίστη

ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Εμπειρία

“χρησιμοποιώ”

Ότι ο έρωτας είναι σοφία

Ότι ο έρωτας είναι αδιαφορία

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ιδεαλισμός

“ξέρω”

Ότι ο έρωτας είναι ανοχή

Ότι ο έρωτας είναι ένωση

ΙΧΘΕΙΣ

Υποταγή

“δημιουργώ”

Ότι ο έρωτας είναι συμπόνια

Ότι ό έρωτας είναι το παν

 

*Σύμφωνα με την L.Goodman Σημείωση: Τα στάδια περάσματος από τη μια φάση στην επόμενη έχουν μια συνοχή και μια συνέχεια. Θεωρείται ότι, όσο πιο προχωρημένο είναι το στάδιο εξέλιξης στο οποίο βρίσκονται τα άτομα, τόσο πιο ικανά καθίστανται στο να βελτιώσουν την πορεία εξέλιξης  για να φτάσουν στην υπέρτατη έκφραση του έρωτα.  


Astrocenter

Astrocenter