Blog Αστρολογίας by

Το χρώμα των ονείρων

Astrocenter

Astrocenter

Ονειροκρίτης, Όνειρα, Ερμηνεία Ονείρων

Ερμηνεία των χρωμάτων στα όνειρα

Από την αρχαιότητα ακόμα, τα όνειρα θεωρούνταν ένα μέσο επικοινωνίας με το θεϊκό στοιχείο και πρόβλεψης γεγονότων. Τα όνειρα μας φέρνουν κάθε βράδυ σε άγνωστα μέρη, με περίεργα πρόσωπα, οράματα αγγελικά ή δαιμονικά, επεισόδια και στιγμές ανείπωτες και συχνά απερίγραπτες, που δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε στον ξύπνιο μας. Όταν ονειρευόμαστε είναι σαν να ανοίγουμε μια πόρτα στο μυαλό μας, στην ψυχή μας. Όλες οι ελπίδες, οι επιθυμίες, οι προσδοκίες, οι φιλοδοξίες, οι φόβοι, τα φαντάσματα, οι φίλοι, γλυκές και πικρές στιγμές κατοικούν εκεί. Είναι κομμάτι του πρωτόγονης πλευράς του εγκεφάλου, αποτελούν μια οδό πρόσβασης σε κόσμους που υπάρχουν πέραν της λογικής και έχουν υπάρξει αντικείμενο μελέτης ανά τους αιώνες αλλά και βασικό εργαλείο της σύγχρονης ψυχανάλυσης. Γνωρίζουμε ότι τα όνειρα είναι μοναδικά. Μεταφέρονται στη μνήμη μας σαν ένα συνονθύλευμα αφηρημένων συναισθημάτων που έχουν «αγκιστρωθεί» σε εικόνες, ήχους, εμπειρίες και διαφόρων ειδών ερεθίσματα. Κανένα άλλο άτομο δεν μπορεί να έχει το παρελθόν, τα συναισθήματα και εμπειρίες σου, κι αφού ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έτσι είναι και τα όνειρά του! 

Ερμηνεία των ονείρων και προβλέψεις από έγκυρους αστρολόγους
Επικοινώνησε τώρα

Να θυμάσαι ότι ένα όνειρο ενώνει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα. Μπορεί να προβλέπει γνώσεις για εμάς τους ίδιους και μέσα εξερεύνησης της ίδιας της προσωπικότητας. Αν καταλάβεις τα όνειρα σου θα έχεις καταλάβει και θα έχεις γνωρίσει καλύτερα τον ίδιο σου τον εαυτό και έτσι θα καταφέρεις να γνωρίσεις πλευρές της προσωπικότητάς σου. Πρέπει φυσικά να υπάρξει διαχωρισμός ονείρου και εφιάλτη. Αφού ξυπνήσουμε από το ένα όνειρο, το συναίσθημα είναι ευχάριστο ενώ από κάποιον εφιάλτη, συνήθως ξυπνάμε ταραγμένοι ή ανήσυχοι. Στα όνειρα, τα χρώματα έχουν μεγάλη σημασία αφού αυτά είναι που καθορίζουν λεπτομέρειες που διαφορετικά μπορεί να αγνοούσαμε. Μας βοηθούν να καταλάβουμε καλύτερα το νόημα και μας δίνουν το νήμα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να φθάσουμε στην ερμηνεία των ονείρων. Ακολουθούν κάποια παραδείγματα :

   Ερμηνεία των ονείρων με βάση τα χρώματα

Γαλάζιο: Όνειρα με χρώμα γαλάζιο δείχνουν ότι έχετε μέσα σας μια μεγάλη πηγή γαλήνης και ηρεμίας. Το γαλάζιο συμβολίζει τη γαλήνη, την ηρεμία και την ευτυχία.

Κόκκινο: Συμβολίζει το πάθος και την ευαισθησία στις σχέσεις σου με το άλλο φύλο. Ταυτόχρονα, εκπροσωπεί τη δύναμη, την ενέργεια, το κουράγιο, το δυναμισμό, την ισχύ, τον κίνδυνο, την εκδίκηση, τα σεξουαλικά ένστικτα. Δείχνει επίσης την ανάγκη για συλλογισμό.

Κίτρινο: Όνειρα με κίτρινο χρώμα σημαίνουν ότι μπορείτε να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στις δυνάμεις σας.

Πράσινο: Ενηλικίωση, ωριμότητα, γαλήνη, ελπίδα, γονιμότητα και ανεξαρτησία. Υπάρχουν στη ζωή σας σχέδια που σας ενθουσιάζουν. Έχετε την ικανότητα να απολαμβάνετε την απλότητα.

Μαύρο: Απομόνωση και μεταβατική περίοδος. Εκπροσωπεί συγκρούσεις και προβλήματα στη σχέση, με σύντροφο ή και φίλους. Επίσης συμβολίζει το μη γνώριμο, το μυστήριο, το υποσυνείδητο, τη σκοτεινότητα, το θάνατο, την καχεξία.

 


Astrocenter

Astrocenter