Blog Αστρολογίας by

Οι κάρτες Ταρώ και η ιστορία τους

Astrocenter

Astrocenter

Οι κάρτες της δεσποινίδας Λένορμαν

Μέσα στον πυρετό της γαλλικής επανάστασης, το σαλόνι της δεσποινίδας Λένορμαν, αποτέλεσε κοινό σημείο συνάντησης για διάφορες επιφανείς προσωπικότητες της εποχής, οι οποίες στράφηκαν στο περίφημο μέντιουμ προς αναζήτηση απαντήσεων για το αβέβαιο μέλλον τους. Από εκεί πέρασαν ο Ροβεσπιέρος, ο Σαν Ζύστ, ο Φουσέ και πολλοί άλλοι επώνυμοι ευγενείς της εποχής για τους οποίους οι κάρτες της Λένορμαν προαναγγέλλανε τη μοιραία συνάντηση που θα είχαν με την γκιλοτίνα ή με κάποιας μορφής σκληρό θάνατο. Η χαρισματική χαρτομάντισσα άφησε άφωνη μία χήρα, ερχόμενη από την Μαρτινίκα της Καραϊβικής η οποία της ζήτησε πρόβλεψη σχετικά με το γάμο της (για τον οποίο η οικογένειά της ήταν αντίθετη…): «Ο μέλλοντας σύζυγος σου, θα ξεπεράσει κατά πολύ όλους τους άνδρες του περίγυρού του, αλλά και θα τους ανεβάσει ως την ύψιστη δόξα. Αλλά αυτό θα είναι σύντομο, και ο έρωτας που ζήσετε θα κοστίσει πολλά δάκρυα». 

Τι λένε για σένα τα ταρώ; Προσωπικές προβλέψεις από έγκυρους ταρωμάντεις
Επικοινώνησε τώρα

Πράγματι, αυτή η νεαρή όμορφη κοπέλα από τις Γαλλικές αποικίες έμεινε στην ιστορία σαν η αυτοκράτειρα Ζοζεφίνα, σύζυγος του τότε νεαρού και φιλόδοξου Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Ο οποίος επίσης, συστηματικά συμβουλευόταν τις κάρτες της δεσποινίδος Λένορμαν, και ενίοτε φυλακίζοντάς την, όταν οι προβλέψεις της τον εξαγρίωναν. Στη ζωή της Λένορμαν, ο θρύλος, η πραγματικότητα και το θαύμα συνυφαίνονται με τρόπο δυσδιάκριτο.

 

Οι κάρτες Ταρώ

Το ίδιο συμβαίνει και με τις κάρτες Ταρώ, των οποίων η χρήση έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι παρούσες εκδοχές που κυκλοφορούν προήλθαν από τα Ταρώ της Μασσαλίας που ήταν γνωστά στη νότια Γαλλία ήδη από το 16 αιώνα, και των οποίων οι 78 κάρτες χωρίζονται σε δύο διακριτές ομάδες: 22 της μεγάλης Αρκάνας και 56 της μικρής Αρκάνας. Ιστορικά, το πιο αξιοπερίεργο σημείο σχετικά με τις κάρτες Ταρώ είναι ότι σε μικρό πολύ χρονικό διάστημα διαδόθηκαν σε όλη την Ευρώπη ενώ τα σχέδια και οι φιγούρες που απεικονίζονται, πρακτικά έχουν παραμείνει αναλλοίωτα αυτούς του πέντε αιώνες.

Για τους περισσότερους, τα Ταρώ είναι ένα άριστο μέσο για προβλέψεις γεγονότων. Για τους πιο θεωρητικούς και τους λόγιους, πρόκειται επίσης για μια αυθεντική εγκυκλοπαίδεια σε εικόνες, με βαθύ μεταφυσικό και ψυχολογικό περιεχόμενο, μια μορφή διδασκαλίας για την πραγματική φύση και το πεπρωμένο του ανθρώπου. Επίσης, τα Ταρώ συνδέονται άμεσα με τα σημαντικότερα συστήματα εσωτερισμού, την Καμπάλα, την αλχημεία, την αστρολογία, τη μαγεία ή και τη μυθολογία. Πολλοί λόγιοι θεωρούν τα Ταρώ ως το μοναδικό όργανο εσωτερισμού που ανήκει αποκλειστικά στο δυτικό κόσμο, και θεωρούν ότι η φιγούρα του δρόμου στις μεγάλες αρκάνες συμβολίζει τη μύηση στον εσωτερισμό, το μονοπάτι εξέλιξης που οδηγεί προς τη σοφία και την εσωτερική γνώση. Επίσης εξηγούν ότι, εάν τα Ταρώ είναι σε τέτοιο βαθμό οικουμενικά και μπορούν να γίνουν κατανοητά από όλο τον κόσμο, είναι γιατί οι φιγούρες τους είναι απλοϊκές αλλά ταυτόχρονα ουσιαστικές και αυθεντικές. Συνεπώς, τα θεωρούν σαν ένα σύστημα συμβολισμών αυτογνωσίας και αυτοεκπλήρωσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί άψογα και σαν ψυχοθεραπεία.

Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι τα Ταρώ είναι ένα αυθεντικό σύστημα φιλοσοφίας της ίδιας της φύσης που αποτυπώνεται-αποδίδεται με εικόνες και μας παρέχει γνώση για τη σχέση του ανθρώπου με τις κοσμικές δυνάμεις που τον επηρεάζουν.


Astrocenter

Astrocenter